Nasze podkłady-jak ich używać?
Naszych podkładów można używać na kilka różnych sposobów:
- pierwszym najprostszym sposobem jest zakup podkładów już podklejonych przez nas podkładkami do żywności z atestem. Zakupując je nie musicie się Państwo o nic martwić, bo są one gotowe do bezpośredniego użycia. Wedle uznania można je przyozdobić obklejając boki tasiemką w żądanym kolorze lub pozostawić takie jakie są, czyli szare lub różowe.
- drugim sposobem jest zakup zwykłych podkładów i samodzielne podklejenie ich podkładkami do żywności. Należy o tym pamiętać bo styrodur jako materiał nie jest przystosowany do kontaktu z żywnością
- trzeci sposób jest chyba najbardziej czasochłonny ale też najbardziej efektowny. Po zakupie zwykłego podkładu należy jego górną powierzchnię obłożyć równo z krawędziami cienką warstwą masy cukrowej w pożądanym kolorze. Na górę kładziemy wtedy gotowy biszkopt obłożony wcześniej również lukrem. Boki można obkleić jak przy pierwszym sposobie tasiemką. W tym przypadku podkład może posłużyć nam na dodatkową powierzchnię na dekorację cukierniczą i tworzyć razem z tortem jedną kompozycję.
Przykłady użycia naszych podkładów na wszystkie trzy sposoby można zobaczyć w Galerii.
Możliwe, że istnieją jeszcze inne sposoby, nam do tej pory nieznane i może Państwo wymyślicie nowe. Chętnie się z nimi zapoznamy i jeszcze chętniej zamieścimy ich opis w tym dziale. Zachęcamy do kontaktu.